Ingredients:
250 ml d'aigua o un got gros.
80 g de mantega
30 g de sucre
3 o 4 ous
mitja cullereta de cafè de sal
125 g de farina.
sucre llustre
Elaboració:
Poseu amb una cassola l'aigua la mantega el sucre i la sal fins que bulli i es desfaci la mantega.
Traieu-la del foc i hi poseu tota la farina de cop i us poseu a remenar amb una cullera amb energia.
Torneu a posar la cassola al foc i continueu remenant durant uns 5 minuts fins que la pasta es desprengui de les parets de la cassola. La deixeu refredar una mica i ja podeu posar el primer ou a la pasta. Ho heu de treballar molt bé fins que quedi ben barrejat. Seguidament ja podeu posar-hi el segon ou, fer el mateix i el tercer igual. Abans de posar-hi el quart ou, si la pasta és suau i consistent ja esta preparada per fer les lioneses , sinó si afegeix mig ou o sencer fins que la pasta estigui al punt. Per saber-ho s'agafa una petita quantitat amb la espàtula i la pasta a de caure suaument no de cop.
Prepareu la màniga pastissera amb una boquilla rodona o arrissada, (també es pot fer amb una cullera) l'ompliu-la i feu pilonets de pasta a sobre la plata amb paper de forn que tindreu preparada. Els pilonets una mica separats perquè no s'enganxin.
Enceneu el forn uns minuts abans i el poseu a 190º. Un cop calent hi poseu la plata i ho coeu uns 20 minuts.
Un cop cuites es deixen refredar, s'obren pel mig i es poden farcir, de crema , nata, trufa etc. a l'hora de servir a sobre si posa sucre llustre.
La pasta per fer les lioneses s'anomena pasta choux. Es poden fer amb dolç i amb salat. Per fer-les salades no s'ha d'afegir el sucre a l'inici.
Bon profit!
Presentada per Ma. Assumpció Fontcuberta
Les receptes de les dones de Palou
Galeria d'imatges
LIONESES
Publicat per
Assumpció Fontcuberta
a
15:04
dijous, 24 de maig del 2018
Etiquetes de comentaris:
lioneses,
pastisseria,
Postres,
Trobada cuina de festa
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
RECEPTA DEL MES
Passa'm la Recepta, participa-hi!
Passa'm la recepta és un projecte de dinamització comunitària de la Xarxa de Centres Cívics de Granollers al voltant de l'interès per la cuina, el rescat i manteniment de tradició culinària de Palou, comarques catalanes, productes de la terra i preservació del patrimoni gastronòmic.
Participa de les trobades on cuinem, tastem i compartim receptes.
Cercar en aquest blog
Classificació de receptes
- Arròs (23)
- Bolets (32)
- Carns (84)
- Cuina d'arreu del món (10)
- Entrants (96)
- Formatge (21)
- Fruita (38)
- La Cuita del barri (5)
- Làctics (18)
- Llegums (30)
- Marisc (30)
- Melmelades i confitures (5)
- Ous (23)
- Pa (6)
- Pastissos (67)
- Patés (18)
- Peix (77)
- Postres (125)
- Primers plats (190)
- Recepta del mes (29)
- Salses (7)
- Segons plats (123)
- Sopes i cremes (31)
- Verdures i hortalisses (137)
- Xocolata (26)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada