Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

LIONESES

dijous, 24 de maig del 2018
Ingredients:

250 ml d'aigua o un got gros.
80 g de mantega
30 g de sucre
3 o 4 ous
mitja cullereta de cafè de sal
125 g de farina.
sucre llustre

Elaboració:

Poseu amb una cassola l'aigua la mantega el sucre i la sal fins que bulli i es desfaci la mantega.

Traieu-la del foc i hi poseu tota la farina de cop i us poseu a remenar amb una cullera amb energia.
Torneu a posar la cassola al foc i continueu remenant durant uns 5 minuts fins que la pasta es desprengui  de les parets de la cassola. La deixeu refredar una mica i ja podeu posar el primer ou a la pasta. Ho heu de treballar molt bé fins que quedi ben barrejat. Seguidament ja podeu posar-hi el segon ou, fer el mateix i el tercer igual. Abans de posar-hi el quart ou, si la pasta és suau i consistent ja esta preparada per fer les lioneses , sinó si afegeix mig ou o sencer fins que la pasta estigui al punt. Per saber-ho s'agafa una petita quantitat amb la espàtula i la pasta a de caure suaument no de cop.

Prepareu la màniga pastissera amb una boquilla rodona o arrissada, (també es pot fer amb una cullera) l'ompliu-la i feu pilonets de pasta a sobre la plata amb paper de forn que tindreu preparada. Els pilonets  una mica separats perquè no s'enganxin.
Enceneu el forn uns minuts abans i el poseu a 190º. Un cop calent hi poseu la  plata i ho coeu uns 20 minuts.
Un cop cuites es deixen refredar, s'obren pel mig  i es poden farcir, de crema , nata, trufa etc. a l'hora de servir a sobre si posa sucre llustre.

La pasta per fer les lioneses s'anomena pasta choux. Es poden fer amb dolç i amb salat. Per fer-les salades no s'ha d'afegir el sucre a l'inici.

Bon profit!

Presentada per Ma. Assumpció Fontcuberta

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada