Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

PASTÍS DE PRÉSSEC I FORMATGE

dimecres, 25 d’abril del 2018
Ingredients:


Foto de Josep Melgarejo
200 gr de galetes tipus Yayitas
70 gr de mantega
400 gr de préssec en almívar
300 gr del seu almívar
250 gr de nata de muntar de 35% de matèria grassa
14 gr de gelatina en fulles
250 gr de formatge tipus Filadèlfia

Per decorar.

1/2 préssec en almívar
groselles
50 gr de xocolata per fondre


Elaboració del plat:

Triturar les galetes i barrejar amb la mantega fosa. Posar una tapa dura a la base de un motlle rodó de 22 cm. de diàmetre.
Col·locar la pasta de galetes y fer una base ben fina. Reservar al frigorífic.
Hidratar les fulles de gelatina en aigua freda uns 5 minuts.
En el got de la batedora triturar el préssec escorregut, afegir el formatge Filadèlfia i 150 gr.
de l'almívar i acabar de triturar.
Escalfar els 150 gr de l'almívar restant i li afegir la gelatina hidratada i ben escorreguda.
Remenar fins que quedi ben desfeta.
Deixar refredar uns 10 minuts.
Muntar la nata, però nomes semimontada i reservar al frigorífic.
Posar en un bol la barreja de préssec i formatge que tenim triturat.
Afegir l' almívar amb la gelatina, integrar molt bé.
Incorporar la nata poc a poc i amb moviments envolvents fins que quedi tot integrat.
Posar una fulla d' acetat o paper de forn al voltant de l'aro del motlle i omplir amb la massa.
Donar uns copets al motlle sobre del marbre  per tal de repartir la massa.
Deixar refredar en el frigorífic al menys 8 hores. Queda més bé si es fa un dia abans.
Al desmotllar treure l'aro del motlle i després l'acetat o paper de forn, amb cura, perquè ens quedi bonic el costat del pastís.
La tapa dura de la base ens ajudarà per col·locar el pastís al plat de presentació.
Per decorar utlizarem el 1/2 préssec les groselles, la xocolata desfeta i la nostra imaginació.

Bon Profit. ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡


Presentada per Josep Melgarejo

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada