Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

LLIT DE PATATA I CEBA AMB FILET DE BRUIXA

dijous, 19 d’abril del 2018
Ingredients:
Foto: Assumpció Volart


1/2 k de patates
2 cebes de Figueres
1 tomàquet madur
2 o 3 grans d'all
2 bruixes tallades a filets
Vi blanc o cava
1 fulla de llorer
Oli, sal i pebre negre

Elaboració:

Pinteu la safata amb oli.
Talleu les patates amb la mandolina perquè quedin finetes i tot seguit aneu fent capes, salpebreu cada capa i poseu-hi un raig d'oli pel damunt.
Seguidament col·loqueu per sobre la ceba tallada a juliana i escampeu-la bé. Salpebreu i poseu-hi un altre raig d'oli.
Després hi poseu un raig de vi o cava, el llorer, el tomàquet partit per la meitat i els alls laminats.
Ho enforneu a 180º, s'ha de anar traient del forn i remenant sovint fins que es vegi fet i tovet, si voleu hi podeu afegir una mica més de sal i pebre i un raget més d'oli.
A l'últim moment poseu els filets del peix per sobre el llit de patates, hi ho deixeu coure uns 8 o 10 minuts més, si convé ho tapeu amb paper d'alumini perquè no quedi ressec.

I ja ho podeu servir, és suau però molt gustós.

Preparat per: Assumpció Volart

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada