Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

GRAELLADA DE PEIX I MARISC

dijous, 12 d’abril del 2018
Ingredients:
Foto: Roser Blasco


4 talls de rap
4 talls de lluç
4 calamarsons o sèpies
8 gambes
8 escamarlans
12 musclos de roca
1/2 k d'almejas
Oli d'oliva bó
Sal i pebre negre
Julivert

Elaboració del plat:

Comenceu per netejar el calamars i els musclos.
Poseu al foc dues planxes a escalfar, quan siguin calentes hi poseu unes gotes d'oli i em una poseu-hi el calamars, i a l'altre els talls de lluç i el rap prèviament salats i un xic enfarinats, quan els gireu i torneu a posar unes gotes d'oli, un cop cuit al vostre gust ho guardeu a la plata de servir escalfada abans.
Un cop estiguin una mica rossets els calamars els gireu hi afegiu unes gotes mes d'oli i pebre acabat de moldre,el foc ha de ser una mica fort per tal que tot el peix quedi una mica sobtat hi quedi tendre, reserveu a la safata amb l'altre peix.
A la mateixa planxa poseu a coure els escamarlans a foc fort, una mica de sal i pebre i tomba i tomba, els poseu a la safata amb tot l'altre peix.
Finalment coeu les gambes a la mateixa planxa ben calenta i el mateix una mica de sal gireu les i fora, han de quedar sucoses.
Mentrestant a l'altre planxa hi poseu les almejas quan s'obrin les traieu.
El mateix fareu amb els musclos, un cop oberts els retireu desseguida.
Finalment empolsineu amb el julivert ben trinxat per sobre.
Tot el procés es bastant ràpid perquè com sabeu el peix no vol ser massa cuit ha de quedar tendre i no ressec.
També es molt important que mantinguem la safata de servir calenta.

Que ho disfruteu amb una copa de vi blanc ben fresquet hi amb bona companyia.

Presentada per: Roser Blasco







0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada