Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

PASTÍS VEGÀ D'ALVOCAT

dilluns, 19 de febrer del 2018
Ingredients:  
Foto: Josep Melgarejo



Ingredients per la base

300 grs. anacards crus
  75   "   datils sense os
  75  "   coco ratllat
ratlladura d'una llima
el suc  d'una llima
7 gotes esencia de vainilla
2 c/ soperes de mel
5 grs. estevia amb pols
una mica de sal

Ingredients per la mousse

4 alvocats
ratlladura de dues llimes
suc de 3 llimes (150 mililitres)
4 c/ soperes de mel
7 grs. estevia amb pols
una mica de sal
200 grs. de llet de coco
2 c/ soperes de coco ratllat


Elaboració del plat:

Elaboració de la base.

Triturar amb picadora els anacards.
Picar a mà els dàtils a trossos petits.
Barrejar els anacards, els dàtils, el coco, la estevia, la sal, la ratlladura de  la llima.
Incorporar la mel i el suc de la llima.
Acabar de barrejar amb la mà, folrar la base d'un motllo rodó de 26 centímetres de diàmetre, tipus tarta de formatge i posar a la nevera mentre fem la mousse.


Elaboració de la mousse.

Deixar la llet de coco ( coconut milk, 75% extracte de coco) almenys 24 hores a la nevera i remenar molt bé fins que quedi totalment integrada la polpa i el caldo de la llauna.
Posar tots els ingredients per  a la mousse en el got de la batedora i triturar fins que ens quedi una pasta fina i uniforme.
Repartir la mousse sobre la base del motllo, allisar per què quedi ben pla i bonic i deixar refredar a la nevera al menys tres hores.
Al desmuntar passarem un ganivet o espàtula per dins del motllo per tal que ens quedi més pulit el pastís.
Acabar de pulir els costats i decorar al gust.

Amb escames de coco, o bé unes rodanxes de llima.

Presentada per: Josep Melgarejo

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada