Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

HAMBURGUESES VEGETALS D'ARRÒS INTEGRAL I LLENTIES

divendres, 12 de gener del 2018

Ingredients:   


225g llenties
100g arròs integral
5 cebes grans
½  gra d’all
40g nous
½ culleradeta gingebre en pols (tros de 2cm en fresc)
4 fulles alfàbrega (opcional)
¾ culleradeta comí
¾ culleradeta coriandre
½ culleradeta pebre dolç
vermell
sal i pebre (al gust)
1 cullerada lli molt
oli d’oliva
4 cullerades pa rallat
1 albergínia
10 espàrrecs
4 panets d’hamburguesa (12
 minis)


Elaboració del plat:

Poseu les llenties en una olla, prèviament rentades,
afegiu el doble de proporció d’aigua que de llenties i
deixeu-les coure a foc mig. Paral·lelament, poseu una altra olla amb abundant aigua a bullir. Quan aquesta bulli, afegiu l’arròs integral, prèviament esbandit amb aigua. Ambdós temps de cocció dependran de la classe de llegum i tipus d’arròs escollit, però s’aproximarà als 40-45 minuts.

Entretant, preparareu la ceba caramel·litzada que farà d’acompanyament del plat. Talleu 4 cebes i mitja a juliana i l’afegiu-les a una paella pre-escalfada amb un rajolí d’oli d’oliva a foc baix i tapada, aproximadament 20 minuts, remenant periòdicament per evitar que s’enganxi. Quan hagi alliberat gran part de l’aigua, afegiu un parell de cullerades de sucre morè (opcional), remeneu i coeu-ho uns 20 minuts més o fins que agafi un color marronós. Un cop cuita retireu del foc i reserveu.

Per a preparar la massa de les hamburgueses, afegiu mitja ceba tallada a trossos, l’all sense el germinat, les nous i l’alfàbrega al processador d’aliments. En un bol apart disposeu el lli en pols i 2 cullerades  i mitja d’aigua tèbia, remeneu i reserveu-ho (mínim 10 minuts). Un cop assolit el temps de cocció de les llenties i l’arròs, escorreu-ho i agregeu-ho al processador d’aliments, juntament amb els altres aliments triturats. Agregueu les espècies, la sal i el pebre al gust i tritureu durant uns 10 segons fins que la massa quedi homogènia.

Disposeu la massa en un bol i afegiu la cullerada d’oli, el pa ratllat i el lli molt, que haurà
agafat una consistència com d’ou. Barregeu amb l’ajuda d’una forquilla i dividiu la massa enquatre porcions, en cas de voler fer hamburgueses de mida gran o en dotze si es volen fer mini-hamburgueses.
Pre-escalfeu el forn a 180ºC a dalt i a baix. Poseu paper vegetal en una safata de forn i feu boles amb la massa i disposeu-les repartides al llarg de la safata. Deixeu que es coguin al
forn durant uns 10-15 minuts o fins que la massa hagi alliberat tota l’aigua. Mentre teniu les hamburgueses el foc prepareu les verdures per a fer l’acompanyament. Renteu els
espàrrecs i l’albergínia i talleu aquesta a rotllanes d’uns 2cms. Afegiu un raig d’oli a la
planxa, disposeu les verdures, amb un polsim de sal i coeu-les a foc mig uns 5 minuts o finsque s’hagin quedat toves. Reserveu les verdures en un plat amb paper de cuina perquè
alliberin l’oli. Poseu una làmina de formatge sobre de cada hamburguesa durant els dos
últims minuts de cocció per tal de que aquest quedi desfet. Per acabar prepareu el plat finalposant el panet, l’albergínia, l’hamburguesa amb formatge, els espàrrecs  i la ceba
caramel·litzada.
Bon profit!!

Presentada per: Dolors Vilaró


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada