Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

RATATOUILLE

dimecres, 13 de desembre del 2017
Ingredients:

Foto: Roser Blasco

1 pebrot verd
1 pebrot groc
1/2 pebrot vermell
1 ceba grosseta
1 gra d'all
1 carbassó
3 tomàquets madurs
2 alberginies, una de morada i
una altre de morada
1/2 fulla de llorer
Uns brins de farigola
Una mica de julivert
Herbes de Provença

Elaboració del plat:

Comenceu per rentar els pebrots i treure'n les llavors, els amboliqueu amb paper d'alumini i els poseu al forn una estona nomes perque es puguin pelar be, no massa cuits.
Mentrestant prepareu el sofregit amb la ceba ratllada i l'all trinxat, poseu-hi també el julivert tallat petit, la farigola i el llorer. Deixeu que es vagi coent tot junt a poc a poc vigilant que no es cremi, si cal hi afegiu una mica d'aigua calenta. Quan sigui bastant cuit hi poseu el tomàquet tallat a trossets,o si ho voleu ratllat, deixeu que es vagi sofregint a foc suau.
Seguidament peleu i talleu a daus petits els pebrots, els afegiu al sofregit, poseu-hi sal i pebre, deixeu que s'acabi de coure i reserveu.
Seguidament talleu a rodanxes regulars el carbassó, les alberginies i el tomàquet, ho podeu fer amb una mandolina si voleu que els talls quedin mes iguals.
Un cop tot preparat, agafeu una plata per anar al forn, hi poseu el sofregit al fons ben repartit hi aneu posant les verdures una rodanxa de cada, perque quedi ben vistós, ja veureu que es poden fer moltes combinacions, com més us agradi. Finalment hi poseu un raig d'oli d'oliva bo i sal, ho enforneu a 180º de 30 minuts a 60, depen del forn i el gruix de les verdures. A mig coure poseu-hi uns brins de farigola, herbes de Provença, pebre negre i sal maldon.
Per comprovar si està cuit ho punxeu amb un ganivet.
Un cop fet, va be deixar-ho reposar una mica o de un dia per l'altre, així queda mes confitat.

Aquesta es una recepta de la Provença francesa, es va popularitzar arran de la pel-lícula de dibuixos animats del mateix nom. Els ingredients son similars a la nostra samfaina, nomes que ho fem tot fregit.

Ho podem servir d'acompanyament de carns, peixos, amb formatge etc, ho com plat sol.

Elaborada per: Roser Blasco





0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada