Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

ARENGADES AMB TOMÀQUET

dissabte, 20 de maig del 2017
Ingredients:

4 arengades
4 ous
2-3 tomàquets madurs o un pot petit
1 gra d'all
1 bitxo petit o unes rodanxetes
Oli d'oliva

Elaboració del plat:

Comenceu per esmocar les arengades (treure el cap i les tripes)
Si voleu que siguin menys salades les deixeu una estona amb aigua.
Després les escorreu i eixugueu amb paper de cuina i escateu-les una mica, reserveu-les
Seguidament feu la salsa de tomàquet, poseu una paella al foc amb oli i l'all tallat a lamines, amb el foc baix perquè no es cremi, llavors hi afegiu una mica de bitxo i el tomàquet ratllat, ho deixeu que es vagi coent poc a poc.
Hi poseu una mica de sal, i una mica de sucre.
Mentre tant, feu els ous ferrats amb l'oli ven calent perquè facin una mica de mantellina, hi els reserveu.
Amb el mateix oli, potser una mica menys i fregiu les arengades, tomba i tomba nomes que s'estarrufi una mica la pell, sobtades, llavors les poseu amb el tomàquet hi que facin una mica el xup-xup

Per servir-ho, poseu una arengada, l'ou ferrat, una mica de tomàquet i a sucar-hi pa...

Acompanyat amb un bon vi del Panades el resultat es espaterrant!!

A veure qui s'atreveix a provar-ho!

Les arengades també poden ser de les que venen netes i amb oli, no son tan salades i es mes ràpid de fer.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada