Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

GARLANDA DEL PENEDÈS

dissabte, 1 d’abril del 2017
Ingredients:

Foto Irene Feliu
per a 4 persones



500 gs de farina
120 gs d’aigua
25 gs de llevat fresc
2 ous
10 gs de sal
75 gs de sucre
50 gs d’oli d’oliva arbequina
50 gs d’anís dolç
30 gs de moscatell
1 culleradeta de coriandre
20 gs. de matafaluga en gra
1 polsim de canyella
Ratlladura d’una llimona

Elaboració del plat: 

Barregeu dins d'un bol 200 gr de farina amb l'aigua  i el llevat, fent una massa que quedi compacta. La tapeu amb paper film fins que dobli el seu volum.
A continuació, en un altre recipient unireu tots els ingredients sòlids, ben barrejats. Per últim, la resta d'elements i també la massa que heu fet anteriorment.
I ara serà el moment d'ajuntar-ho tot a sobre el marbre i enerèrgicamnet amb les mans treballar-la per aconseguir una massa llisa i ben pastada.
La deixeu reposar unes dues hores tapada, i així agafarà tots els aromes i sabors.
Formeu una bola que aplanareu i amb els dits feu un forat al mig per donar-li la forma circular de la garlanda. La pinteu amb anís i unes gotes d'oli, la tapeu, i deixeu passar un parell d'hores, abans d'enfornar-la.
La poseu a coure al forn a 180º de 15 a 20 minuts.
Quan la traieu del forn, encara calenta, la torneu a pintar amb anís i oli, i ensucreu-la generosament per sobre.

Presentada per Irene Feliu






2 comentaris:

  1. Montse Valls ha dit...:

    Aquesta tarda he fet la garlanda amb la vostra recepta i ha quedat genial!!!!. Moltes gracies.

  1. Unknown ha dit...:

    Irene Feliu, l'acabo de fer però... La massa ha de quedar enganxosa i tova? Si és així com fas la bola? No s'aguanta. Gràcies

Publica un comentari a l'entrada