Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

TAPS DE CADAQUES

dimecres, 14 de desembre del 2016
Ingredients:
Foto: Encarna Garcia


4 ous
250g sucre
250g farina
aigua
per fer l'almivar


Elaboració del plat:

Munteu les clares a punt de neu amb 100g de sucre. Barregeu els rovells amb els 150g de sucre restants,  mentre ho anem muntant afegiu-hi una mica d'aigua. Afegiu-hi la farina i per últim les clares muntades, amb molta cura.
Ompliu motlles de forma cilíndrica tot deixant una mica per arribar a dalt, i poseu-los a coure al forn a uns 180º.
Mentrestant, feu l'almívar.
Un cop trets del forn, deixeu els taps refredar i doneu-los un bany d'almívar.
Quan estigui fred l'almívar empolseu-hi sucre per sobre.


Variació:

Es pot afegir un polsim de canyella a la massa.
S'hi pot afegir també una mica d'anís.
S'hi pot afegir mantega.

Font: www.gastroteca.cat.

Presentada per: Encarna García

3 comentaris:

  1. Roser Blasco ha dit...:

    Ja no cal anar a Cadaqués per tastar els taps....quina bona pinta que fan.

  1. Unknown ha dit...:

    Hola! D'això... què hem de fer amb l'almìvar?...
    Sucar el melindro? (amb perdó...).
    gràcies.
    no he provat els taps desque era petita! Vaig a provar de fer-los...

  1. Hola, cal fer un bany als taps amb l'almívar. Ho hem rectificat a la recepta. Gràcies!!

Publica un comentari a l'entrada