Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

FLAONS DE FIGUERES

divendres, 2 de desembre del 2016
Ingredients:
Per a la massa:                                               
Foto: I. Feliu
250 g de farina
50 g de llard de porc o oli suau
1 ou gran
1 pessic de sal
 ratlladura de llimona
1 polsím de canyella
Per pintar-los, 1 ou i sucre
Crema pastissera:
1/2 l de llet
3 rovells d'ou
125 g. de sucre
40 g de midó
1 pell de llimona
1 branca de canyella

Elaboració del plat:
Per començar, feu la crema, fent bullir la llet amb la pell de llimona i la branca de canyella. i amb una mica de llet freda desfeu el midó i afegiu-hi els rovells deixatats amb el sucre, a la llet calenta.
La poseu al foc sense parar de remenar fins que arrenqui el bull i la traieu tot seguit. Deixeu-la refredar.
Tot seguit feu la massa treballant tots els ingredients amb les mans fins que tingueu una pasta ben flexible. Deixeu-ho reposar 1/2 hora.
Feu porcions rodones d'uns 50 g i amb l'ajut d'un corro els aplaneu que  us quedin de forma ovalada i els farciu amb la crema tancant-los molt bé que no es vessi.
Finalment, pinteu-los amb ou batut i sucre per sobre. Coure'ls al forn a 190º de 150 a 20 minuts, o fins que quedin daurats.


Presentada per: Irene Feliu

1 comentaris:

  1. Roser Blasco ha dit...:

    Irene fan molt bona pinta, els faré a veure si em surten..

Publica un comentari a l'entrada