Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

CALAMARS FARCITS

dimecres, 14 de desembre del 2016
Ingredients: 
Foto: Montserrat Pujadas

Per a 6 persones

1.200 kgs de calamars
 (peça de 200 grs )

Pel farcit
- 200 grs carn picada de porc
-  1 poma Golden
- 1 ceba gran
- 1ou dur
- les potes i ales del calamars
-50 grs atmetlles torrades

Pel sofregit
-1 ceba gran
-1 tomàquet gran
-Una mica de vi blanc

Per coure
- ½ l. brou de peix

Per la picada
- 50 grs atmetlles torrades
-2 caps d’all

-25 grs. xocolata negra

Elaboració del plat:

Picar les potes i les ales del calamars, l’ou dur, la poma, 50 grs d’atmetlles i reservar-ho.
Sofregir la ceba que quedi rosa, un cop cuita afegir-hi tots els ingredients que hem picat, donar-hi unes voltes fins que quedi cuit i teur-ho del foc.
Afegir-hi la carn de porc crua.
Farcir els calamars, tancar-los amb un escuradents, enfarinar-los, fregir-los i reservarlos.
Amb l’oli de fregir el calamars fer un sofregit de ceba i tomàquet, afegir-hi una mica de vi blanc, un cop cuit incorporar-hi els calamars, donar-hi unes voltes i tirar-hi el ½ litre de brou, deixar-ho coure ½ hora a foc lent.
Un cop cuits treure els calamars i reservar-los.
El suquet afegir-hi 50 grs d’atmetlles picades, 25 grs. de xocolata ratllada i 2 caps d’all escalibats. Passar-ho tot pel minipimer.
Posar el suc a una cassola afegir-hi els calamars i deixar-los coure uns 20 minuts.
En lloc del brou de peix es pot fer servir caldo de peix ja preparat.

Per que el plat quedi més complert s’hi poden posar escamarlans o gambes.

Presentada per: Montserrat Pujadas


1 comentaris:

  1. Roser Blasco ha dit...:

    Quina bona pinta fan Montserrat...

Publica un comentari a l'entrada