Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

BUNYOLS DE L' EMPORDÀ

dimecres, 14 de desembre del 2016
Ingredients:        
Foto: Cati González
                                          
                                   
300gr.farina de força
10 gr.llevat fresc
60gr.sucre
llavors d'anís
ratlladura de la pell de mitja
llimona.
150ml de llet tèbia
1ou gran
30gr.de llard
30ml de licor d´anís per la massa 
75ml de licor d´anís
75ml d´aigua

Elaboració del plat:

En un bol gran posar la farina tamissada, el polsim de sal, les llavors d’anís i el sucre.
Posar en la llet tèbia el llevat i barrejar. Afegir el licor d’anís (30 ml) i  l’ou batut, barrejar bé.
Afegir els líquids a la farina i barrejar bé amb una cullera de fusta o les mans.
Ara hem d’anar posant el llard de mica en mica i amassar-ho tot bé fins que la masa estigui ben llisa i elàstica.
Posar en un bol untat amb oli i tapar-ho amb un drap.
Deixar aprox. 1,5-2h, o fins que dobli el volum.

Fer petites boletes i posar-les en una làmina de silicona untada amb oli, tapar-les de nou amb un drap i deixar-les fins que tornin a doblar el volum.
En un polveritzador posar els 75 ml d’anís restant i els 75 ml d’aigua.
Fregir les boletes fent amb els dits un forat al mig en oli abundant. Posar-ne poquetes cada vegada per tal que no baixi la temperatura de l’oli.
Posar en paper absorbent de cuina.
Es polveritzen per les dues cares amb l’aigua i l’anís i es passen per un plat amb sucre.
   
       Per llepar-se els dits!!!  Bon profit!!!


Presentada per: Cati González



1 comentaris:

  1. Roser Blasco ha dit...:

    Bon moment per fer els bunyols llamineres....

Publica un comentari a l'entrada