Foto: Roser Blasco |
1 kg de vedella
per rostir en un tros
1 cabeça d’alls
1 ceba grossa
1 pastanaga
½ canó de
canyella
1 fulla de
llorer
Uns grans de
pebre negre
2 tomacons
tallats en 4 trossos
1 gotet de vi o
de conyac
½ kg de patates
Elaboració del plat:
Rostiu el tros
de vedella sencera al forn a 170º. Un cop hagi enrossit per tot arreu, la traieu i afegiu-hi la ceba, la pastanaga, els alls, i els tomàquets tallats
a trossos, el llorer, la canyella, i el pebre. Ho torneu a posar al forn, que
vagi coent. Al cap d’una estona, poseu-hi per sobre el vi o el conyac. Abaixeu
el forn a 150º, controlant que no quedi sec i, si cal, aneu-hi afegint miquetes
d’aigua calenta. Un cop sigui cuita la carn, la traieu hi la talleu a trossos.
Tritureu totes les
verdures i les coleu.
Un cop tallada
la carn la torneu a posar a la cassola, poseu-hi les patates tallades a
trossos, ho remeneu una mica i l'hi afegiu la salsa que heu fet amb la bresa.
Poseu-ho al foc un altre cop hi que vagi fent el xup-xup amb la cassola tapada, fins que siguin cuites les
patates.
Es un plat senzill però ven saborós
Es un plat senzill però ven saborós
Presentada per: Paulina Carbonell
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada