Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

ESTOFAT DE VEDELLA

dimarts, 11 d’octubre del 2016
Ingredients:  
Foto: Roser Blasco


1 kg de vedella per rostir en un tros
1 cabeça d’alls
1 ceba grossa
1 pastanaga
½ canó de canyella
1 fulla de llorer
Uns grans de pebre negre
2 tomacons tallats en 4 trossos
1 gotet de vi o de conyac
½ kg de patates

Elaboració del plat:

Rostiu el tros de vedella sencera al forn a 170º. Un cop hagi enrossit per tot arreu, la traieu i afegiu-hi la ceba, la pastanaga, els alls, i els tomàquets tallats a trossos, el llorer, la canyella, i el pebre. Ho torneu a posar al forn, que vagi coent. Al cap d’una estona, poseu-hi per sobre el vi o el conyac. Abaixeu el forn a 150º, controlant que no quedi sec i, si cal, aneu-hi afegint miquetes d’aigua calenta. Un cop sigui cuita la carn, la traieu hi la talleu a trossos.
Tritureu totes les verdures i les coleu.
Un cop tallada la carn la torneu a posar a la cassola, poseu-hi les patates tallades a trossos, ho remeneu una mica i l'hi afegiu la salsa que heu fet amb la bresa.
Poseu-ho al foc un altre cop hi que vagi fent el xup-xup amb la cassola tapada, fins que siguin cuites les patates.
Es un plat senzill però ven saborós


Presentada per: Paulina Carbonell



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada