Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

CAPIPOTA

divendres, 1 de juliol del 2016
Ingredients:
 
Foto: Assumpció Fontcuberta
1 kg de capipota cuit

1 ceba grossa

3 tomàquets vermells

½ pebrot vermell escalibat

Oli i sal

1/2 got de vi ranci
 

Per fer la picada

Ametlles,
pa torrat o carquinyolis,
 alls i julivert
 

Opcional i al vostre gust:

Per afegir al sofregit
:
Sobrassada, xoriço, un bitxo i cansalada.




Elaboració del plat:


Comprar el capipota cuit al vostre lloc de confiança.
Feu un bon sofregit, un cop estigui ben confitat, afegir-hi els altres ingredients (sobrassada, xoriço…) Espereu uns minuts perquè quedi ben barrejat i hi afegiu el capipota, hi tireu el vi ranci i deixeu que s’avapori. Una remanada tot junt i hi afegiu aigua i que quedi tot mig cobert. Deixeu que faci el xup xup durant ½ hora o una mica més segons el foc.
Quant falti poc per acabar s’hi tira el pebrot i per últim la picada, es remena tot i deixa al foc uns segons més.

Es pot servir amb samfaina o cigrons.
En aquesta recepta s'ha acompanyat de mongetes del ganxet de Palou.

Presentada per: Mª Assumpció  Fontcuberta



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada