1 kg de capipota cuit
1 ceba grossa
3 tomàquets vermells
½ pebrot vermell escalibat
Oli i sal
1/2 got de vi ranci
Per fer la picada
Ametlles,
pa torrat o carquinyolis,
alls i julivert
Opcional i al vostre gust:
Per afegir al sofregit
:
Sobrassada, xoriço, un bitxo i
cansalada.
Elaboració del plat:
Comprar el capipota cuit al
vostre lloc de confiança.
Feu un bon sofregit, un cop estigui ben confitat,
afegir-hi els altres ingredients (sobrassada, xoriço…) Espereu uns minuts
perquè quedi ben barrejat i hi afegiu el capipota, hi tireu el vi ranci i
deixeu que s’avapori. Una remanada tot junt i hi afegiu aigua i que quedi tot
mig cobert. Deixeu que faci el xup xup durant ½ hora o una mica més segons el
foc.
Quant falti poc per acabar s’hi tira el pebrot i per últim la picada, es
remena tot i deixa al foc uns segons més.
Es pot servir amb samfaina o cigrons.
En aquesta recepta s'ha acompanyat de mongetes del ganxet de Palou.
Presentada per: Mª Assumpció Fontcuberta
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada