Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

PÈSOLS DEL MARESME AMB SÈPIA

dimarts, 14 de juny del 2016
Ingredients:
Foto: Mª Rosa Claveria


Per a quatre persones

500 g de sèpia
500 g de pèsols desgranats
500 g de cebes tendres
1 vas d'aigua mineral Vichy
1 raig de vi blanc
1 cullerada de farina
2 grans d'all, julivert i ametlles
3 cullarades d'oli d'oliva verge
Sal marina

Fumet de peix
1,5 l d'aigua
1 ceba
1 tomàquet
2 pastanagues
1/2 k del peix que preferiu

Elaboració del plat:

Per fer el fumet, poseu aigua al foc amb 1 ceba, 1 tomàquet, 2 pastanagues i el peix corresponent.
Seguidament renteu la sèpia i talleu-la a daus.
En una paella, poseu-hi 2 cullarades d'oli i la sèpia en fred, tapeu-la i ho deixeu coure uns 10 minuts fins que s'hagi begut tot el suc.
Llavors poseu-hi la ceba tallada, un raig d'oli i la sal, torneu a tapar la paella ho deixeu coure fins que la ceba sigui transparent, afegiu-hi el vi, ho deixeu uns minuts més.
Tot seguit hi poseu els pèsols, i el fumet fins que ho cobreixi, ho deixeu fins que els pèsols siguin cuits, cosa que no costa gaire quan són del temps.
Mentre tant desfeu la farina amb l'aigua mineral
Feu la picada amb els alls, el julivert i les ametlles, ho poseu tot plegat a la paella, hi doneu unes quantes voltes, si queda poc suc hi afegiu una mica més de fumet, deixeu uns minuts més i ja està llest per servir.

Bon profit !!

Presentada per  Mª Rosa Claveria


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada