Foto: Mª Rosa Claveria |
Per a quatre persones
500 g de sèpia
500 g de pèsols desgranats
500 g de cebes tendres
1 vas d'aigua mineral Vichy
1 raig de vi blanc
1 cullerada de farina
2 grans d'all, julivert i ametlles
3 cullarades d'oli d'oliva verge
Sal marina
Fumet de peix
1,5 l d'aigua
1 ceba
1 tomàquet
2 pastanagues
1/2 k del peix que preferiu
Elaboració del plat:
Per fer el fumet, poseu aigua al foc amb 1 ceba, 1 tomàquet, 2 pastanagues i el peix corresponent.
Seguidament renteu la sèpia i talleu-la a daus.
En una paella, poseu-hi 2 cullarades d'oli i la sèpia en fred, tapeu-la i ho deixeu coure uns 10 minuts fins que s'hagi begut tot el suc.
Llavors poseu-hi la ceba tallada, un raig d'oli i la sal, torneu a tapar la paella ho deixeu coure fins que la ceba sigui transparent, afegiu-hi el vi, ho deixeu uns minuts més.
Tot seguit hi poseu els pèsols, i el fumet fins que ho cobreixi, ho deixeu fins que els pèsols siguin cuits, cosa que no costa gaire quan són del temps.
Mentre tant desfeu la farina amb l'aigua mineral
Feu la picada amb els alls, el julivert i les ametlles, ho poseu tot plegat a la paella, hi doneu unes quantes voltes, si queda poc suc hi afegiu una mica més de fumet, deixeu uns minuts més i ja està llest per servir.
Bon profit !!
Presentada per Mª Rosa Claveria
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada