Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

FRICANDÓ

dijous, 2 de juny del 2016
Ingredients:
Foto: Roser Blasco


1 k de carn de vedella tallat primet
300 g de cebes
2 pastanagues
40 g de moixernons secs
2dl d'oli d'oliva
100 g de farina
1 gotet de vi blanc sec
1 ramet compost
( una fulla de llorer, una de farigola i una de julivert)
Sal i oli

Per la picada (opcional)
2 grans d'all
1 grapadet d'ametlles o avellanes)

Elaboració del plat:
Poseu en remull els bolets unes hores abans .
Salpebreu la carn i en una cassola amb l'oli la aneu fregint lleugerament, reserveu-la
Un cop fregida la carn i en el mateix oli ofegueu la ceba i la pastanaga tallada ben fina
Deixeu que vagi sofregint a poc a poc fins que sigui ben confitat com si fos una melmelada
Poseu-hi el gotet de vi remenant una mica per tal que s'evapori
Torneu a posar la carn a la cassola hi afegiu el  brou o aigua calenta fins que ho cobreixi, també el ramet d'herbes i deixeu que vagi coent procurant que no s'enganxi ja que porta la farina.
Un cop la carn sigui ben tendra, poseu-hi els bolets ben escorreguts, si hi voleu posar picada ho feu ara .
Seguidament rectifiqueu de sal i deixeu que faci una mica mes el xup-xup, retireu el ramet d'herbes hi ja ho podeu servir.

Si no teniu moixernons també hi podeu posar altres bolets que us agradin

Presentada per    Roser Blasco


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada