Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

COCA DE LLAVANERES

dimecres, 8 de juny del 2016
Foto: Irene Feliu
Ingredients: 

2 làmines de pasta de full
100 g d’ametlla en pols
100 g de sucre
3 clares d’ou
Un grapadet de pinyons del país
Ratlladura de llimona


Crema pastissera:
 ½ l de llet sencera
100 g de sucre
 3 rovells d’ou
 40 g de fècula de blat de moro
Pell de llimona
Escorça de canyella


 Elaboració del plat:

Per començar, feu la crema, perquè sigui freda a l’hora de farcir la coca.

Poseu la llet a bullir amb la canyella, la llimona i el sucre.

A part, en un bol, bateu els rovells i la fècula, que no quedin grumolls.

Quan la llet estigui a punt de bullir en traieu un cullerot i el barregeu als rovells.

Tireu aquesta barreja a la resta de llet i remeneu-ho enèrgicament fins al punt de bullir, el retireu del foc i continueu batent un parell de minuts més, perquè quedi una crema molt fina.
Deixeu-la refredar.
Estireu les làmines de pasta de full.
Esteneu-hi la crema, deixant uns dos centímetres  de marge a cada costat.
A continuació hi poseu l’altre a sobre per tapar, feu-hi un cordonet al voltant per evitar que surti la crema i que quedin unides les dues capes.
Feu una barreja amb la farina d’ametlla, la ratlladura de llimona, els 50 g de sucre i la meitat de les clares i ho cobriu per sobre.
Munteu les clares, que us queden, i també les escampeu pel damunt, junt amb els pinyons i el sucre.
Ja ho podeu enfornar, a 190º uns 30 minuts aprox. 

Presentada per Irene Feliu

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada