Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

ARRÒS AMB SAMFAINA I BOTIFARRA NEGRA

dijous, 30 de juny del 2016
Ingredients: 
Foto: Encarna García


4 tassetes d’arròs
200 grs. de butifarra negra
2 grans d’all
1 fulla de llorer
Brou d’aviram
Ametlles torrades
Safrà
Oli
Sal
Per la samfaina:
2 cebes
1 pebrot vermell
2 pebrots verds
4 tomàquets madurs
2 albegínies
Oli
Sal


Elaboració del plat:

Per preparar la samfaina, poseu oli en una cassola o una paella gran i sofregiu-hi a foc lent la ceba tallada a mitges llunes i el pebrot tallat a tires. Quan siguin una mica cuits, incorporeu-hi els tomàquets, pelats i tallats a dauets i un pessic de sal. Deixeu que tot plegat es vagi coent lentament , remenant de tant en tant. Mentrestant, peleu part de la pell de les albergínies, talleu-les a daus i salteu-les  en una paella a part. A continuació, afegiu-les a la cassola de la samfaina i, si cal, afegiu-hi una miqueta d’aigua. Deixeu acabar de coure la samfaina fins que les verdures siguin tendres  i, si cal, rectifiqueu-la de sal.
A contunuació, enrossiu un gra d’all tallat a làmines en una cassola amb un raig d’oli. Quan sigui daurat, afegiu-hi l’arròs  i doneu-hi unes quantes voltes, fins que agafi un to marró. Aleshores, aboqueu-hi la samfaina i el brou d’aviram (el doble de brou que d’arròs). Deixeu que bulli uns quants minuts i mentrestant, prepareu una picada al morter amb un gra d’all, sis o set ametlles i un pessic de safrà.
Dexateu-la amb una mica de brou i afegiu-la a la cassola, juntament amb la butifarra tallada a trossos. Acabeu la cocció al forn fins que l’arròs estigui al punt(l’arròs ha de coure 18 minuts).


Presentada per: Encarna Garcia





0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada