Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

COCA DE RATAFIA DE LA SEGARRA

dijous, 14 d’abril del 2016

Ingredients:
Foto: Montserrat Pujadas


4 ous
-200 grs sucre
-50 ml ratafia
-50 ml llet
-50 ml oli
-200 grs farina
-1 sobre llevat Royal
-150 grs panses sense granes
-ratafia per marinar les panses
-nous per decorar





Elaboració del plat:

Poseu les panses a marinar amb ratafía.
Primer separeu les clares dels rovells, bateu les clares a punt de neu i reserveu-les.
Bateu bé els rovells i el sucre, després afegiu la ratafía, la  llet i l’oli.
Tamiseu la farina i el llevat, afegiu-ho remenant de sota a sobre.
Poseu-hi les clares remanant suaument.
Poseu-ho en un motlle de 26 cms folrat amb paper de forn prèviament untat amb mantega.
Escorreu bé les panses tireu-les i remeneu suaument per que quedin a baix del motlle.
Coureu al forn a 160º durant 45 minuts.
Un cop cuit i quan el pastís encara és calent pinteu-lo amb ratafia.
En un plat barregeu una mica de sucre i ratafia i poseu-ho per sobre el pastís.
Poseu el pastís  una mica al forn amb el grill per que el sucre quedi cuit i rosset.
Decoreu amb nous.
En lloc de nous també es por fer amb atmetlles picades.

Presentada per:  Montserrat Pujadas



1 comentaris:

  1. VISCalacuina ha dit...:

    Una coca com aquesta sempre fa festa!

Publica un comentari a l'entrada