Ingredients:
Foto: Montserrat Pujadas |
4 ous
-200 grs sucre
-50 ml ratafia
-50 ml llet
-50 ml oli
-200 grs farina
-1 sobre llevat Royal
-150 grs panses sense granes
-ratafia per marinar les panses
-nous per decorar
Elaboració del plat:
Poseu les panses a marinar amb ratafía.
Primer separeu les clares dels rovells, bateu les clares a punt de neu i reserveu-les.
Bateu bé els rovells i el sucre, després afegiu la ratafía, la llet i l’oli.
Tamiseu la farina i el llevat, afegiu-ho remenant de sota a sobre.
Poseu-hi les clares remanant suaument.
Poseu-ho en un motlle de 26 cms folrat amb paper de forn prèviament untat amb mantega.
Escorreu bé les panses tireu-les i remeneu suaument per que quedin a baix del motlle.
Coureu al forn a 160º durant 45 minuts.
Un cop cuit i quan el pastís encara és calent pinteu-lo amb ratafia.
En un plat barregeu una mica de sucre i ratafia i poseu-ho per sobre el pastís.
Poseu el pastís una mica al forn amb el grill per que el sucre quedi cuit i rosset.
Decoreu amb nous.
En lloc de nous també es por fer amb atmetlles picades.
Presentada per: Montserrat Pujadas
Una coca com aquesta sempre fa festa!