Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

BACALLÀ A LA LLEIDATANA

dimecres, 13 d’abril del 2016
Ingredients:
Foto:Assumpció Volart


Per 4 persones
800g de bacallà
1 ceba petita
2 tomàquets madurs
1cullerada de panses
1 cullerada de pinyons
2 pomes
3grans d´all
Julivert
Farina
Oli
sal

Elaboració del plat:

Poseu les panses en remull.
Peleu els tomàquets i la ceba i ratlleu-los. Passeu els talls de bacallà per un plat amb farina i, seguidament, enrossiu-los a foc viu en una paella . Retireu-los . Amb el mateix oli ofegueu la ceba
en una cassola i, quan comenci a enrossir-se, aboqueu-hi el tomàquet. Deixeu coure el sofregit fins que el tomàquet s´espesseixi, remenant de tant en tant. Mentrestant, fregiu els alls i, quan siguin ben daurats, passeu-los a un morter i piqueu-los juntament amb un grapat de julivert. Amb el mateix oli que heu fregit els alls, salteu les panses, els pinyons i les pomes, tallades  a rodanxes. Afegiu aquests darrers ingredients a la cassola del sofregit, mulleu-ho amb una mica d´aigua i col•loqueu-hi el bacallà. Comproveu el punt de sal, i si cal, rectifiqueu-lo. Al cap d´un minut, afegiu-hi la picada d´all i julivert, diluïda amb una mica d´aigua. Remeneu-lo amb cura i deixeu que el bacallà s´acabi de coure.

Presentada per  Assumpció Volart



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada