foto:Assumpció Fontcuberta |
Un litre i mig de brou
Llesquetes de pa torrat
Sal
Per a les pilotilles:
120g de carn magra de porc
120g de carn magra de vedella
1 ou
2 grans d’all
Pa ratllat
Julivert
Farina
Sal i pebre
Elaboració del plat:
Aboqueu el
brou en una cassola i poseu-la al foc. Afegiu-hi unes quantes llesquetes de pa
torrat i deixeu-ho coure durant aproximadament mitja hora. Mentrestant,
prepareu les pilotilles (o mandonguilles) tot barrejant bé en un bol la carn
picada, l’ou batut, els grans d’all trinxats, una mica de julivert picat, un
grapadet de pa ratllat i una mica de sal i pebre. Pasteu la barreja i, si queda
massa resseca, afegiu-hi una mica més d’ou batut o una mica de molla de pa
remullada amb llet. Seguidament, formeu les pilotilles, més aviat petites, i
enfarineu-les. Afegiu-les al brou i continueu coent la sopa fins que siguin
cuites. Abans de servir la sopa, comproveu-ne el punt de sal.
Presentada per: Assumpció Fontcuberta
Aquesta recepta és treta de les “Guies
gastronòmiques de Catalunya” Ciro Ediciones S.A. Aquesta, concretament,
correspon a la comarca del Ripollès
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada