Foto: Conxi Parrado |
Per a 6 persones
1,5 kg de jarret de vedella
300 gr de llard
2 cebes
6 tomàquets madurs
2 copes de vi ranci
1 copa d'anís
600 gr. de pèsols
8 gr de pebre
0.5 l de vi blanc
4 grans d'alls
Un brins de safrà
3 carquinyolis
20 gr. de pinyons
15 gr. d'ametlles
1,2 kg de patates
Manat d'herbes: llores, farigola, fonoll
Sal
Elaboració del plat:
Tallar el jarret a trossos de 40 gr, picar la ceba molt fina, ratllar el tomàquet, afegir el manat d'herbes, el pebre, el vi ranci i el vi blanc i deixar macerar a la nevera durant dos dies.
Poseu una cossola a foc viu amb llard i afegir tot menys el suc. Després de 20 minuts afegir el suc del macerat. Quasi hagi reduït la meitat, afegir aigua fins que quedi cobert.
Deixar fer xup-xup i quan sigui a mig coure, incoporar els pèsols i les patates tallades a trossos mitjans.
Fer una picada amb el sagrà, els alls, els pinyons, les ametlles i els carquinyolis, afegir l'anís i a l'últim moment afegira a la cassola.
Rectificar de sal i pebre.
Bon profit!!!
Presentada per: Maria Rosa Claveria
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada