Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

TRONC DE NADAL AMB MOUSSE DE XOCOLATA

divendres, 6 de juny del 2014
Ingredients:

Pel pa de pessic:
120 grs de sucre
120 grs de farina
4 ous

Per la mousse de xocolata:
220 grs de xocolata fondant
100 grs de mantega
3 ous

Per la cobertura de xocolata :
150 grs de xocolata fondant
50 grs de mantega


Elaboració del plat:

PA DE PESSIC

Amb l’ajuda de les varilles elèctriques batre els ous fins que tripliquin el seu volum. En afegir-hi el sucre, tamisar la farina i barrejar-ho a mà. Escalfar el forn a 180º, cobrir el fons de la safata del forn amb paper sulfurat i abocar-hi  tota la massa preparada deixant que quedi un guix d’1,5 cm més o menys. Coure-ho uns 10 -12 minuts, es treu del forn i es dóna la volta a la planxa del pa  de pessic al damunt d’un drap humit, es treu el  paper i amb l’ajut del drap s’enrotlla. Es deixa refredar.

MOUSSE DE XOCOLATA
Es trenca a trossos la xocolata i junt amb la mantega es fon al bany maria, es deixa refredar una mica i s’hi afegeixen els rovells d’ou un cop barrejat i posem les clares muntades a punt de neu.

COBERTURA DE XOCOLATA
Fondre la xocolata i la mantega al bany maria.

Cobrim la planxa del pa de pessic amb la mousse de xocolata amb l’ajuda d’una espàtula, es torna a enrotllar i col•loquem el tronc al damunt d’una reixeta ,cobrim el tronc amb la cobertura de xocolata i el deixem refredar. Amb una forquilla fem unes línies a lo llarg del tronc, si es vol tallem un tros al vies i el col•loquem al costat com si fos una branca. L’espolsem amb cacau.


Presentada per: Candi Soler

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada