Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

TOURNEDOS PARISIEN

dilluns, 23 de juny del 2014
Ingredients:
Foto: Roser Blasco




4 talls de filet de vedella
150 g de xampinyons
35 g de mantega
150 g de llard o bé oli d'oliva
1 k de patates
1 tomàquet madur
1 ceba
1 c sopera de farina
1 copa de xerès
4 llesques de pa petites
1 tòfona
Sal i pebre negre

Elaboració del plat:

Agafeu els filets, els aplaneu una mica i els saleu.
Amb la meitat del llard o de l'oli, fregiu les llesques de pa i les poseu en una plata calenta.
En la mateixa paella fregiu-hi  els filets i els  poseu a sobre de cada torrada.
Sofregiu la ceba ratllada, i quan sigui dauradeta afegiu-hi la farina, remeneu una mica i poseu-hi el xerès, el tomàquet ratllat, la sal i el pebre.
Deixeu que es cogui uns deu minuts, desprès ho coleu i poseu-hi la tòfona i els xampinyons laminats.
Torneu a posar al foc i deixeu que espesseixi una mica.
Un cop cuit i fora i del foc, afegiu-hi la mantega remenant una mica per tal que quedi ben incorporada i quedi una salsa vellutada.
Repartiu la salsa per sobre els filets, podeu acompanyar de patates en forma d' avellana o a cuadrets.

En lloc de filet es pot fer amb algun altre tall de bistec que sigui ben tendre i melós, procurant que siguin a la mida del pa.
Podeu fer servir oli en lloc de llard, i el pa torrat en lloc de fregit, també queda bo però més lleuger.

Aquesta recepta es un clàssic de la cuina francesa.

BON APETIT  !!

Presentada per   Roser Blasco


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada