Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

PÚDING DE PERES I PLÀTANS

dijous, 5 de juny del 2014
Ingredients:

3 peras
Foto: EncarnaGarcia

2 plàtans
4 ous
1 paquet de pa de motllo blanc sense crosta (16 llesques)
300 ml de llet
200 ml de nata líquida
1 culleradeta de vainilla en pols, o bé 2 culleradted'tes de sucre avainillat
2 cullerades de sucre moreno per espolvorejar el motllo
2 cullerades de sucre  blanc o moreno, i 2 culerades més si es posa la vainilla en pols.
Un tros de mantega per untar el motllo.
Un motllo de plum-cake
Aquestes quantitats són per un motllo de mesures 30x11 cm aprox.


Elaboració del plat:

Preescalfar el forn  a180º
Untar el motllo amb mantega i espolvorejar les dues cullerades de sucre moreno , fins que quedin totes les parets impregnades.
Col.locar llesques de pa en els laterals del motlle, tallar el pa per on faci falta, es tracta de forrar el motlle en sentit vertical.
Després anar posant capes en sentit horitzontal: primer en el fons, una capa de pa, anar tallant a mida.
Després una capa de peres, pelades i tallades a làmines, fins cubrir tota la base del pa.
A continuació una altra capa de pa per sobre de les peres fins que quedin tapades, i una altra capa de pa.
Sobre aquesta capa de pa es col.loquen les rodanxes de plàtan  fins que quedi tot cobert. .
I així anar omplint el motllo amb capes alternades de pa i fruita fins arribar a la vora del motllo., l'última capa seràde pa.
Batre els ous, tirar-hi els sucres (normal i avainillat), la llet i la nata líquida, barrejar ho tot bé.
Aquesta mescla s'aboca poc a poc sobre el motllo fins que absorveix tot el líquid.
Tapar el motllo amb paper d'alumini i posar-lo al forn preescalfat sol o al bany maria.
Coure durant 45 minuts aproximadament, però 10 minuts abans retirar el paper d'alumini per a que es dauri la part de sobre.
Es pot servir fred o bé calent.

Presentada per: Fuencisla González

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada