Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

PASTÍS XIPRIOTA Pastís de iogurt i cireres

dimarts, 17 de juny del 2014
Foto: Albert Camps i Giró
Ingredients:

Farina
Sucre
4 Ous
Iogurt natural
150 gr de nous
Cireres confitades
Bicarbonat
Suc de llimona
Canyella en pols


Elaboració del plat:

Primer de tot s'han de trencar els ous i separar els rovells i les clares. Les clares caldrà que es pugin a punt de neu. Els rovells els batem amb 1 iogurt natural. Hi afegim el sucre (la mida és el pot de iogurt), i les nous pelades. A continuació hi afegim la farina (3 pots). Ho barregem bé. Després, hi  posem una parell de cullerades de canyella en pols.
En un got hi posem una cullerada de bicarbonat amb el suc d'una llimona. Ho barregem amb una cullereta i ho afegim a la pasta. Hi afegim les cireres confitades. I, finalment, les clares a punt de neu. Ho remenem fent cercles, a poc a poc.
Finalment, ho aboquem en un motlle prèviament untat amb mantega i ho col·loquem al forn a 170º durant 50-55 minuts.

Recepta tradicional de Xipre.

Presentada per: Albert Camps

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada