Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

COL I PATATA

dijous, 19 de juny del 2014
Ingredients:


Foto: Roser Blasco
1 col , millor si és tocada pel fred
4 patates
200 g de mongetes seques cuites

Elaboració del plat:

Poseu una olla al foc amb aigua
Mentrestant , netegeu la col traient els nervis i quan l'aigua bulli l'hi poseu.
Peleu i talleu les patates i afegiu-les a l'olla.
Quan sigui cuit però senceret  hi ajunteu les mongetes seques que ja estaran cuites

Es pot servir sortint de l'olla amanit amb un bon oli d'oliva, i /o acompanyat d'un tros de botifarra o cansalada fregida, com es feia a pagès quasi diàriament, és el que en deien els avis la " vianda "
Després, al matí, es menjava passada per la paella, tal com avui coneixem el "trinxat " de la Cerdanya, però que era  habitual en molts indrets del país.

Presentada per:   Roser Blasco




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada