Ingredients:
Pel pa de pessic:
1 taronja
100 gr de nous
3 ous
75 gr de sucre
25 gr de farina
1 culleradeta de llevat en pols
Per a la trufa:
125 gr de xocolata
1 o 2 rovells d'ou
100 gr de mantega
150 gr de nata
3 cullerades de sucre
2 cullerades d'aigua
Elaboració del plat:
Ratllar la pell de la taronja.
Barrejar les nous picades amb la farina, el llevat i la ratlladura de taronja.
Treballar els rovells d'ou amb el sucre fins que estiguin cremoses, afegir la barreja anterior i incorporar amb molt de compte les clares d'ou muntades a punt de neu.
Abocar a la plata del forn amb paper vegetal untat amb mantega. Coure de 8 a 10 minuts a 200º. Desmuntar a sobre d'un drap de cuina i enrotllar-lo. Deixar refredar.
Preparar la trufa posant l'aigua i el sucre a fondre. Seguidament incorporar la xocolata i deixar fondre al bany maria. Treure del foc , posar els rovells d'ou i tornar a posar al foc per a que arrenqui el bull. Deixar refredar. Quan estigui tebi anar incorporant la mantega amb compte i per últim quan ja estigui fred, la nata amb molta suavitat.
Desenrotllar el pa de pessic, farcir-lo amb la trufa pastissera i tornar a enrotllar.
Espovorejar amb sucre llustre.
Presentada per: Pepita Argüelles
Les receptes de les dones de Palou
Galeria d'imatges
BRAÇ DE GITANO DE NOUS I TRUFA
Publicat per
Passa'm la Recepta
a
20:15
divendres, 6 de juny del 2014
Etiquetes de comentaris:
Pastissos,
Postres,
Trobada Braç de Gitano,
Xocolata
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
RECEPTA DEL MES
Passa'm la Recepta, participa-hi!
Passa'm la recepta és un projecte de dinamització comunitària de la Xarxa de Centres Cívics de Granollers al voltant de l'interès per la cuina, el rescat i manteniment de tradició culinària de Palou, comarques catalanes, productes de la terra i preservació del patrimoni gastronòmic.
Participa de les trobades on cuinem, tastem i compartim receptes.
Cercar en aquest blog
Classificació de receptes
- Arròs (23)
- Bolets (32)
- Carns (84)
- Cuina d'arreu del món (10)
- Entrants (96)
- Formatge (21)
- Fruita (38)
- La Cuita del barri (5)
- Làctics (18)
- Llegums (30)
- Marisc (30)
- Melmelades i confitures (5)
- Ous (23)
- Pa (6)
- Pastissos (67)
- Patés (18)
- Peix (77)
- Postres (126)
- Primers plats (190)
- Recepta del mes (29)
- Salses (7)
- Segons plats (123)
- Sopes i cremes (31)
- Verdures i hortalisses (137)
- Xocolata (26)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada