Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

BRAÇ DE GITANO DE NOUS I TRUFA

divendres, 6 de juny del 2014
Ingredients:

Pel pa de pessic:
1 taronja
100 gr de nous
3 ous
75 gr de sucre
25 gr de farina
1 culleradeta de llevat en pols

Per a la trufa:
125 gr de xocolata
1 o 2 rovells d'ou
100 gr de mantega
150 gr de nata
3 cullerades de sucre
2 cullerades d'aigua


Elaboració del plat:

Ratllar la pell de la taronja.
Barrejar les nous picades  amb  la farina, el llevat i la ratlladura de taronja.
Treballar els rovells d'ou amb el sucre fins que estiguin cremoses, afegir la barreja anterior i incorporar amb molt de compte les clares d'ou muntades a punt de neu.
Abocar a la plata del forn amb paper vegetal untat amb mantega. Coure de 8 a 10 minuts a 200º. Desmuntar a sobre d'un drap de cuina i enrotllar-lo. Deixar refredar.
Preparar la trufa posant l'aigua i el sucre a fondre. Seguidament incorporar la xocolata i deixar fondre al bany maria. Treure del foc , posar els rovells d'ou i tornar a posar al foc per a que arrenqui el bull. Deixar refredar. Quan estigui tebi anar incorporant la mantega amb compte i per últim quan ja estigui fred, la nata amb molta suavitat.
Desenrotllar el pa de pessic, farcir-lo amb la trufa pastissera i tornar a enrotllar.
Espovorejar amb sucre llustre.

Presentada per: Pepita Argüelles


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada