Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

BRAÇ DE GITANO DE CREMA

divendres, 6 de juny del 2014
Ingredients:



100 grs de farina
100 grs de sucre
3 ous
1 c. de sucre avainillat
1 c. de llevat en pols
Raspadures de llimona

Per la crema pastissera:
¼ de litre de llet
2 rovells d’ou
1 c. d'almidó o "Maizena"
75 grs de sucre
1/2 branqueta de canyella
Pell de llimona


Elaboració del plat:

Batem els ous sencers amb el sucre fins que quedi una massa esponjosa i blanquinosa.
Afegim la farina el llevat i el sucre avainillat tot passat per un sedàs, i remenant poc a poc perquè no es travi la pasta. Afegir la ratlladura de llimona.
Posar en un motlle untat amb mantega i enfarinat, i posar una capa prima de pasta per poder doblegar bé després.
Posar al forn escalfat prèviament a 180º, vigilar que no quedi massa sec, per doblegar be després.
Un cop cuit el posem a sobre d’un drap un xic humit o de paper d’estrassa.
Llavors farcim del que més ens agradi, crema, nata, confitura, trufa etc.

Per fer la crema, bateu els ous amb el sucre, barregeu la fècula, quan esta tot ben barrejat, aboqueu-hi la llet bullint, perfumada amb la pell de llimona i la canyella, aneu remenant continuament  fins que arrenqui el bull.
Traieu-la del foc i no pareu de remenar uns segons més.
Deixeu refredar una mica i ja podeu farcir el braç o el pastís.

 Presentada per  Roser Blasco


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada