Ajuntament de Granollers
Centres Cívics Granollers

BRAÇ DE GITANO CROCANTI

divendres, 6 de juny del 2014
Ingredients:

3 ous
100 gr de sucre
100 gr de farina
100 gr de d'ametlla crua granulada
100 gr de melmelada de préssec
200 cl de nata para muntar


Elaboració del plat:

Separar les clares dels rovells.
Muntar les clares a punt de neu a la batedora de braç fix.
Afegiu el sucre poc a poc, amb la batedora en marxa.
Afegiu les iemes d'una en una, també amb la batedora en marxa.
Apageu la batedora i afegiu la farina amb el tamisador remenant de baix a  dalt amb una pala foradada.
Posar la barreja en una màniga pastissera amb una boquilla arrissada o llisa.
Col·locar un paper vegetal a la plata del forn. Amb la pasta de la màniga pastissera fer un cordó (rectangular) a la vora del paper i després cubrir en sentit diagonal, començant per una cantonada i acabant per l'altra.
Posar la plata al forn preescalfat a 180º durant 7-8 minuts.
Treure la plata del forn i tapar amb un drap de cuina humit, donar la volta a la plata i treure amb compte el paper vegetal.
Enrotllar amb l'ajuda del drap i deixar així fins que es refredi.
Muntar la nata, amb o sense sucre.
Posar en un cassó la melmelada de préssec amb 2 cullerades d'aigua i escalfar una mica, després trirturar amb el minipimer.
En una placa de forn posar el paper vegetal i a sobre extendre l'ametlla granulada crua, gratinar durant 5 minuts aproximadament.
Desenrotllar el braç de gitano i cubrir la part interna amb la nata muntada, després enrotllar una altra vegada, amb compte.
Amb una brotxa de cuina pintar la part externa del braç de gitano amb la melmelada de préssec.
arrebossar el braç de gitano amb l'ametlla granulada ja torrada i col·locar-lo en una plata allargada.
Per una millor presentació, tallar els extrems del braç de gitano.

Presentada per: Fuencisla González

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada