Ingredients:
3/4 de Kg. d'espinacs frescos
100 cl de crema de llet
50 grams de formatge gruyère
150 grams de pernil dolç (tallat una mica gruixut)
4 Ous
Pasta empanada:
300 grams de farina
100 cc d'oli
125 cc d'aigua
Sal
1 culleradeta de llevat en pols
Elaboració del plat:
Netejar els espinacs i bullir-los amb aigua i sal. Després escórre'ls i deixar-los refredar.
Preparar la pasta de l'empanada. Folrar amb una part de la pasta un motlle rectangular (24 x 28 centímetres aproximadament), punxar el fons i farcir-lo de la següent preparació: exprémer els espinacs amb les mans i picar-los una mica. En una paella amb oli, saltejar el pernil tallat a tires, afegir els espinacs, barrejar una mica i afegir la crema de llet, el formatge ratllat i els ous lleugerament batuts i prèviament salats.
Amb tot el farcit posat, pintar el voltant de la pasta amb ou i ajuntar bé les dues pastes.
Guarnir amb tires de pasta. Pintar-ho tot amb ou i posar-ho al forn 180º uns 40 minuts.
BON PROFIT!!!
Presentada per Encarna Garcia
Les receptes de les dones de Palou
Galeria d'imatges
EMPANADA D'ESPINACS
Publicat per
Maria Bouterin
a
17:59
dimecres, 26 de març del 2014
Etiquetes de comentaris:
Primers plats,
Trobada La Cuina Verda,
Verdures i hortalisses
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
RECEPTA DEL MES
Passa'm la Recepta, participa-hi!
Passa'm la recepta és un projecte de dinamització comunitària de la Xarxa de Centres Cívics de Granollers al voltant de l'interès per la cuina, el rescat i manteniment de tradició culinària de Palou, comarques catalanes, productes de la terra i preservació del patrimoni gastronòmic.
Participa de les trobades on cuinem, tastem i compartim receptes.
Cercar en aquest blog
Classificació de receptes
- Arròs (23)
- Bolets (32)
- Carns (84)
- Cuina d'arreu del món (10)
- Entrants (96)
- Formatge (21)
- Fruita (38)
- La Cuita del barri (5)
- Làctics (18)
- Llegums (30)
- Marisc (30)
- Melmelades i confitures (5)
- Ous (23)
- Pa (6)
- Pastissos (67)
- Patés (18)
- Peix (77)
- Postres (126)
- Primers plats (190)
- Recepta del mes (29)
- Salses (7)
- Segons plats (123)
- Sopes i cremes (31)
- Verdures i hortalisses (137)
- Xocolata (26)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada