40 calçots
3 tomàquets madurs
3 nyores
6 grans d'all
100 grs d'atmelles torrades
50 grs d'avellanes torrades
100 cc d'oli verge oliva
25cl vinagre de vi
Elaboració del plat:
Per fer la salsa romesco per calçots :
Peleu els tomàquets i els alls, els poseu a confitar en una paella amb sal i oli. Escaldeu les nyores, després cal treure el mànec i tallarles a trossos. En un morter o batedora poseu les atmetlles, les avellanes, 1 all cru, els tomàquets confitats, els alls confitats, les nyores, oli, sal i opcionalment unes gotes de tabasco. Ho triturareu fins que tingui una textura amb trossets petits dels fruits secs.
Per preparar els calçots:
Talleu les arrels i les fulles dels calçots , els peleu, els poseu en paper d'alumini amb un raig d'oli i els emboliqueu de forma hermètica (repartim els 40 calcots en dos o tres"papillots"). Quan el forn estigui a uns 200 graus, poseu els calçots durant uns 15 o 20 minuts.
Per servir:
Poseu els calçots a cada plat i ho acompanyeu amb la salsa de calçots.
Presentada per Carmen Castillo Garcia
25cl vinagre de vi
Elaboració del plat:
Per fer la salsa romesco per calçots :
Peleu els tomàquets i els alls, els poseu a confitar en una paella amb sal i oli. Escaldeu les nyores, després cal treure el mànec i tallarles a trossos. En un morter o batedora poseu les atmetlles, les avellanes, 1 all cru, els tomàquets confitats, els alls confitats, les nyores, oli, sal i opcionalment unes gotes de tabasco. Ho triturareu fins que tingui una textura amb trossets petits dels fruits secs.
Per preparar els calçots:
Talleu les arrels i les fulles dels calçots , els peleu, els poseu en paper d'alumini amb un raig d'oli i els emboliqueu de forma hermètica (repartim els 40 calcots en dos o tres"papillots"). Quan el forn estigui a uns 200 graus, poseu els calçots durant uns 15 o 20 minuts.
Per servir:
Poseu els calçots a cada plat i ho acompanyeu amb la salsa de calçots.
Presentada per Carmen Castillo Garcia
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada