![]() |
Foto: Roser Blasco |
30 " de mantega
1 tomàquet madur
1 pastanaga
1 ceba
1 rovell d'ou
1 copa de conyac
crema d'arròs
sal i oli
Elaboració del plat:
Primer de tot poseu al foc una olla amb 1,5 litres d'aigua, millor mineral, poseu-hi les gambes que bullin uns deu minuts, seguidament les peleu i en traieu el cap.
En una paella amb una mica d'oli feu el sofregit amb la ceba el tomàquet i la pastanaga a trossets. Un cop estigui ben cuit afegiu-hi els caps i les pells de les gambes, hi poseu la copa de conyac i ho enceneu.
Un cop flamejat tireu-ho tot plegat a l'olla on han bullit les gambes i ho deixeu coure tot plegat una hora aproximadament.
Després ho coleu, passeu-ho a una olla més petita, hi poseu la crema d'arròs, va bé desfer-la primer amb una mica d'aigua tèbia perquè no s'agrumolli-
Un cop cuita, amb poca estona en té prou i fora del foc, hi poseu la mantega i el rovell d'ou una mica diluït i remenant de pressa perquè no es prengui.
Un cop a la sopera hi poseu les gambes tallades a trossets i ja està llesta per servir.
Aquesta crema resulta molt fina, però alhora molt gustosa.
Presentada per Roser Blasco
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada